18 de maig 2005

Mercat d'esclaus

Aquests darrers dies, alguns mitjans de comunicació s’han referit a Jobdumping, una pàgina web alemanya dedicada a l’oferta de treball. Fins aquí res d’estrany, si no fos pel sistema que utilitzen per seleccionar als afortunats amb el lloc en qüestió: una subhasta; i, en concret, una subhasta a la baixa. Dit d’una altra manera: aquell que estiga disposat a fer el mateix per menys diners serà qui acabarà per endur-se el treball.
JobDumping
L’argument que esgrimeixen els seus creadors és tan original com la idea mateixa: el problema de l’atur –actualment molt present a Alemanya– és degut a un nivell de salaris massa elevat. De fet, els contractes que acaben formalitzant-se mitjançant aquest sistema estan remunerats en un cinquanta per cent de mitjana per sota dels contractes fets per les vies habituals. Una situació que no amaga ni el mateix nom de l’empresa: dumping significa alguna cosa així com "competència deslleial per preus més baixos que els de mercat".
En els propers mesos, tindrem versió en anglés i també –com no– en espanyol. Així que humilieu-vos, rebaixeu-vos fins a l’extrem, oferiu també el dret de cuixa sobre el vostre cos i el dels membres de la vostra família en aquesta cerimònia neofeudal. I quedeu tranquils que els guardians de la moral, aquells que parlen en nom dels morts, o dels malalts terminals, o dels déus i altres hòsties, no posaran cap objecció a aquesta pràctica.