06 de febrer 2010

Physically failing

Haloscan is being shut down on: Feb 11, 2010. The Haloscan hardware and software is physically failing and we have no choice but to discontinue the service.

Aquest és el missatge que apareix des de fa uns dies a la pàgina de Haloscan, el servei de comentaris que fem servir en invasió subtil. I l’única opció que ens donen és passar-nos a un servei de pagament que sembla que forma part de la mateixa empresa. Curiós, però el fet que siga de pagament tampoc no garanteix que en un futur no puguen fer el mateix: tancar portes i deixar-nos amb milers de comentaris en l’aire.

La cosa ens fa —inevitablement— mirar enrere, i comprovar fins a quin punt una distància de cinc anys —que és el temps que fa que començàrem amb aquesta aventura inconscient— ens remet, vist des d’ara, a poc menys que a la prehistòria. De fet, si vam triar Haloscan va ser perquè no hi havia gaire opció més. El sistema de comentaris que oferia Blogger era molt i molt limitat: entre altres coses, únicament podien escriure-hi aquells que ja en foren usuaris. I, tot i que resulte increïble ara mateix, en aquell moment a penes si n’existien en l’àmbit catalanoparlant, i encara menys a València. No només això, sinó que els blocs, en general, eren encara una cosa més aviat desconeguda.

El present, però. De moment, hem exportat els comentaris que teníem acumulats en Haloscan i els hem guardat en dos fitxers de xml; tot i que ara mateix no existeix, que ens conste, cap sistema per poder-los importar a Blogger. I a partir de l’11 de febrer, doncs, imaginem que invasió subtil no tindrà opció ni de deixar comentaris ni de llegir-ne d’anteriors. Provarem de solventar-ho a poc a poc; com a mínim, la primera opció.

4 comentaris:

Alegria De La Huerta ha dit...

...les paraules se les endu el vent :( Bé, a veure si es pot arreglar la cosa.

Pere ha dit...

Les paraules se les endu Haloscan...

Àngel ha dit...

A vore si t'arriba el text.

Pere ha dit...

Doncs sí, Àngel. Misteriosament, Haloscan continua funcionant, i al seu web continuen dient que l'11 de febrer deixava de fer-ho. El teu, però, serà l'últim comentari que ens arribarà per aquest sistema. No ens esperem ja més.

Ara només queda que blogger (és a dir, google) tinga ganes de facilitar-nos la manera d'importar tots els comentaris que han quedat esborrats, però que guardem en un fitxer.